Bico har produceret og leveret valgudstyr til norske kommuner siden 2011. ´Blanke Ark´ er en designløsning med en universel udformning, som gør stemmeprocessen mere enkelt for vælgerne

´Blanke Ark´ består af tre dele:


Stemmeurnen er produceret i stål og udformet, så stemmeseddelen er enkel at lægge i for alle; også vælgere, som sidder i kørestol, eller vælgere, hvis hænder ryster. Urnen tømmes i bunden og har egen plastiklomme på bagsiden.


Stemmeboksen har indbygget lys og fastmonteret vejledning med tydelige illustrationer, som guider vælgeren i gemmen stemmeprocessen. Det, der adskiller denne stemmeboks, er, at valgsedlerne ligger i stedet for at hænge, hvilket gør det lettere for alle vælgere at nå sedlerne.

Der er bordplader i to højder, og stemmeboksen kan derfor bruges af både stående og siddende vælgere. Der er derfor ikke behov for en special stemmeboks for kørestolsbrugere.Skiltpogrammet består af flere dele, som sørger for god information og vejleder vælgeren i gennem lokalet. Det første vælgeren møder er et fire meter højt udendørssejl, som byder dem velkommen, og gør det lettere for vælgerne at finde valgstedet. Roll-ups og plakater har tydelig skrift og illustrationer, som gør informationer lettere at forstå. Orange tape på gulvet leder vælgeren gennem valglokalet.
Farvepaletten i designet er politisk neutral med gul, en orange kontrastfarve og store hvide flader.


Prisbelønnet koncept

I 2008 lavede Kommunal- og regionaldepartementet og Norsk Form en designkonkurrence for at skabe et nyt omfattende design for den norske valgdags stemmeproces.

Designere fra Innovativoli, Blueroom og Kadabra vandt konkurrencen med bidraget ´Blanke Ark´. Prototyper af denne blev udviklet i samarbejde med Bico.


Valgudstyret har vundet priser og fået opmærksomhed både nationalt og internationalt. I marts 2010 vandt designerne og departementet ´Design for alle´-prisen fra Norsk Designråd.
Valgudstyr


Gode idéer fortjener godt håndværk

Bico Concept A/S, Kullegårdsvej 2, 4780 Stege, Telf.: +45 50 73 25 87, Mail: post@bicoconcept.dk